ŠANSA ZA IT KARIJERU

04.07.2016.

Održan četvrti po redu Asseco Journey

Više od 70 studenata sa fakulteta informatičkog i elektrotehničkog usmerenja Univerziteta u Srbiji imalo je priliku da se kroz jednodnevno Asseco putovanje upozna sa radom regionalnog lidera i jedne od najvećih IT kompanija u Evropi, razgovara sa menadžerima i inženjerima koji rade u ovoj kompaniji i sazna pojedinosti o različitim profesijama unutar IT sektora.

 

„Asseco SEE posebnu pažnju poklanja studentima i nastoji da im omogući da kroz različite vidove prakse u našoj kompaniji steknu iskustvo u IT sektoru radi što uspešnije buduće karijere u ovoj oblasti“, izjavio je  Dejan Smiljanić,  predsednik UO Asseco SEE u Srbiji“. “Stvaranje dobrih uslova za zaposlenje u zemlji treba da bude prioritet za sve u Srbiji kako bi se sprečio odlazak mladih iz zemlje”, dodao je Smiljanić.

 

“Kao društveno odgovorna kompanija Asseco SEE je već četvrti put zaredom otvorila svoja vrata studentima sa ciljem da kroz razgovor sa našim stručnjacima steknu uvid u rad u IT sektoru“, izjavila je   Slađana Milenković, HR menadžer Asseco SEE. „Kao lider u regionu u IT sektoru Asseco SEE godinama pruža šansu najuspešnijim mladim ljudima da postanu deo naše kompanije, čime konstanto unapređuje svoj rad novim idejama“, dodala je Milenković.

 

IT sektor se kako u svetu tako i u Srbiji najbrže razvija u odnosu na sve druge industrijske grane, najveći je generator poslova za druge oblasti i beleži rast izvoza od 20 odsto. U Srbiji u ovom trenutku, ima posla za još 10.000 IT inženjera, a Asseco SEE poklanja veliku pažnju mladima i već godinama zapošljava talentovane mlade programere.

 

Asseco Journey se svake godine održava kao uvod u program letnje prakse koju Asseco SEE organizuje tokom leta za studente i diplomce sa fakulteta informatičkog i elektrotehničkog usmerenja Univerziteta u Srbiji. Ove godine, prijavilo se preko 150 studenata od čega je odabrano njih 35 za julski i avgustovski termin prakse. Najuspešnijim studentima, nakon prakse, biće ponuđen i posao. Od početka programa letnjih praksi, do sada je prošlo preko 300 studenata, koji su imali priliku da nauče kako se radi u timu i rešavaju realni poslovni problemi. Čak 30 učesnika dosadašnjih praksi dobilo je posao u kompaniji Asseco SEE. 

 

 

O Asseco SEE

 

Asseco SEE d.o.o. BEOGRAD u Srbiji je lider u oblasti ICT čija softverska rešenja pokreću čitavu domaću finansijsku industriju, od banaka, preko velikih preduzeća, do državnih institucija. Asseco SEE d.o.o. BEOGRAD pod tim imenom u Srbiji posluje od 2009. godine, a njegovi stručnjaci razvijaju softver koji se primenjuje u Srbiji i 25 zemalja sveta. Sa svojih 450 zaposlenih u Srbiji,  deo je Asseco South Eastern Europe grupe, regionalnog lidera u razvoju sopstvenih softverskih rešenja i usluga u regionu Jugoistočne Evrope u finansijskom sektoru, javnoj upravi, administraciju i telekomu. Od 15 najvećih banaka u Jugoistočnoj Evropi, više od 10 banaka su već Asseco SEE klijenti. Asseco SEE grupa zapošljava više od 1.300 ljudi u 12 zemalja i članica je Asseco grupe, među najvećim ICT kompanija u Evropi.

 

 

 

picture
Social Network   Twitter Email   

Kontakt

Telefon:+381 11 265 8690
Telefon:+381 11 268 1751
Prezentacija: www.kovacic-spaic.rs
Email: office@kovacic-spaic.rs
Adresa: Prizrenska 13, prvi sprat
11000 Beograd, Srbija